ZF 24

Enel vrea 12,5 mld. euro pentru activele pe care le va vinde in urma preluarii Endesa

30.10.2007, 19:03 16

Grupul italian din sectorul energetic Enel intentioneaza sa obtina cel putin 12,5 miliarde de euro de la concurentul german E.ON, pentru activele pe care le va vinde in urma preluarii Endesa, cea mai mare companie de utilitati din Spania, transmite Reuters.

Enel si compania spaniola Acciona au preluat, in luna octombrie, Endesa, in urma unei oferte comune de 42,5 miliarde euro, care a incheiat o disputa privind aceasta tranzactie veche de doi ani.

E.ON s-a numarat printre investitorii interesati de Endesa, dar s-a retras din cursa pentru preluarea companiei in luna aprilie, explicand ca a incheiat un acord cu Enel si Acciona, prin care ii revine dreptul de a achizitiona active Endesa in valoare de circa zece miliarde de euro.

E.ON ar urma sa preia furnizorul spaniol de electricitate Viesgo, precum si o serie de active ale Enel din Italia, Franta, Polonia si Turcia.

Enel a estimat la peste 10 miliarde de euro activele detinute in statele mentionate si la 2,5 miliarde de euro compania Viesgo, potrivit ziarului italian Il Giornale.


Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO