ZF 24

Eric Kish a vandut 56% din compania de resurse umane SmarTree catre Enterprise Investors

Eric Kish a vandut 56% din compania de resurse umane SmartTree catre Enterprise Investors
18.03.2010, 15:06 203

Enterprise Investors a platit 3 milioane de euro in schimbulunui pachet de 56% din actiunile companiei SmarTree, afacerefondata de Eric Kish, unul dintre primii angajati ai lui DinuPatriciu in grupul Rompetrol.

Suma reprezinta capital de lucru, potrivit informatiilor EnterpriseInvestors, care a derulat achizitia prin intermediul fonduluiEnterprise Venture Fund 1, cu active de 100 de milioane de euro,cel mai mare fond de acest tip din Europa Centrala si de Est.

Kish are 46 de ani si a fost ofiter de tancuri in armataisraeliana, iar timp de zece ani a ocupat functii de conducere ingrupul Rompetrol.

In 2008, grupul de firme SmarTree care reuneste trei companiidistincte, a ajuns la afaceri de 10 milioane de euro si la o rata aprofitului operational de 32%. Pe scurt, firmele din grup sunturmatoarele: Smartree care se ocupa de servicii de outsourcingpentru procese de resurse umane cum ar fi salarizarea siadministrarea de personal, SmarTree Management Services se ocupa deleasing de personal, iar Smartree Technologies este compania care apus pe picioare produsul care a fost lansat la sfarsitul luniiaprilie, 2009, in SUA, softul MyStaff. Pentru crearea acestuia aulucrat circa 25 de tineri absolventi de facultate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO