ZF 24

Ernst&Young: Companiile nu mai sunt interesate doar de supravietuire

20.10.2009, 16:22 17

Corporatiile sunt mai interesate in prezent de planurile lor deviitor, care presupun reevaluarea modelului de afaceri si deflexibilizarea operatiunilor, decat in urma cu sase luni, candprincipala preocupare era supravietuirea, potrivit firmei deconsultanta financiara Ernst&Young, citata de Mediafax.

"Cu sase luni in urma, clientii ne spuneau ca a fost vorba desupravietuire si de obtinerea de suficient numerar pentru a isiputea plati personalul si furnizorii. Acum, corporatiile sunt maiinteresate de reevaluarea modelului lor de afaceri si deflexibilizarea operatiunilor. Cash-ul este inca important, dar lafel de importanta este planificarea pentru viitor si pentrucresterea cotei de piata, fie prin extindere geografica, fie prinproduse si servicii noi", a declarat Steve Almassy, vicepresedinteal organizatiei globale Ernst & Young.

Acesta a mentionat ca cererea va fi scazuta pe termen mediu, caurmare a somajului, care se afla inca la un nivel ridicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO