ZF 24

Etapa de precalificare pentru proiectul Tarniţa s-a încheiat. Discuţiile continuă cu trei consorţii chinezeşti

Etapa de precalificare pentru proiectul Tarniţa s-a...

Autor: Carol Dan

11.08.2015, 11:40 1326

Discuţiile pentru începerea proiectului de peste un miliard de euro privind construcţia hidrocentralei Tarniţa, judeţul Cluj, continuă cu trei consorţii de firme chinezeşti, care au trecut de etapa de precalificare. La începutul anului şi-au manifestat intenţia pentru a participa la acest proiect cinci consorţii, toate formate din firme din China.

“Prima etapă s-a încheiat. Urmează etapa de negociere a ofertelor preliminare şi neangajante”, spune Ovidiu Demetrescu, directorul general al companiei de proiect Hidro Tarniţa S.A.

Consorţiile calificate sunt China Gezhouba Group Company Limited - Wu Lingpower Corporation Limited, China Huadian Engineering Co. LTD. - Guizhou Wujiang Hydropower Development Co. LTD şi Huaneng Lancang River  Hydropower Inc. - Hydrolancang International  Energy Co. LTD.

Acţionarul majoritar al Hidro Tarniţa este Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie (SAPE), cu un pachet de 99,4% din capital.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO