ZF 24

Euro Insurance DAC, filială a grupului irlandez LeasePlan Corporation, intră pe piaţa RCA din România

Euro Insurance DAC, filială a grupului irlandez...

Autor: Roxana Rosu

07.03.2017, 11:18 1564

Societatea Euro Insurance DAC, cu denumirea comercială LeasePlan Insurance, va intra pe piaţa asigurărilor din România, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a oferit un răspuns afirmativ notificării primite din partea Băncii Centrale din Irlanda cu privire la solicitarea depusă de firma irlandeză.

Euro Insurance DAC poate oferi servicii pentru clasa X (RCA), începând cu data de 3 martie 2017, cu condiţia respectării prevederilor legislaţiei specifice referitoare la asigurările de răspundere civilă auto obligatorii.

Compania Euro Insurance DAC (LeasePlan Insurance) a fost înfiinţată în anul 1994 ca subsidiară a grupului irlandez LeasePlan Corporation.

LeasePlan Insurance este activă în 23 de ţări şi oferă asigurări de răspundere civilă auto obligatorii (RCA) pentru flota LeasePlan, companie de leasing operaţional membră a grupului irlandez, dar şi pentru alte flote mari. LeasePlan Insurance se supune reglementărilor Băncii Centrale a Irlandei.  

Piaţa locală a asigurărilor a urcat cu 12% în intervalul ianuarie-septembrie al anului trecut (cele mai recente date oficiale), până la 7,4 miliarde de lei (1,7 mld. euro), piaţa fiind în continuare susţinută în principal de vânzările de RCA.

Subscrierile din poliţele RCA au înregistrat cel mai ridicat ritm de creştere, de peste 30% şi au depăşit pragul de 3 miliarde de lei. Este de aşteptat ca pentru întreg anul 2016 vânzările de asigurări să fie depăşit pragul de10 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO