ZF 24

evomag: Vânzările de trotinete electrice au crescut în ultimul an cu aproximativ 10%, românii cumpărând anual circa 50.000 de unităţi noi

evomag: Vânzările de trotinete electrice au crescut în...

Autor: Roxana Rosu

12.06.2023, 11:49 92

Vânzările de trotinete electrice au crescut în ultimul an cu aproximativ 10%, românii cumpărând anual circa 50.000 de unităţi noi, arată datele retailerului online evomag.

În acelaşi timp, preţul mediu de vânzare per unitate a scăzut cu cel puţin 10%, în condiţiile ieftinirii materiilor prime.

„În mod particular, în Bucureşti, cererea de trotinete electrice este mai mare pe măsură ce Capitala devine un oraş în care parcarea maşinii personale într-un loc de proximitate este tot mai dificilă, iar costurile de parcare au crescut accelerat. De aceea, trotinetele devin mijloace de transport foarte convenabile, utile şi rapide. În prezent, Capitala este cea mai mare piaţă de vânzare a vehiculelor electrice pentru evoMAG, reprezentând 40% din totalul categoriei”, spune Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG.  

Şi vânzările de biciclete şi scutere electrice au înregistrat, în ultimul an, o creştere similară trotinetelor, iar tendinţa de creştere a categoriei de electrice se va menţine pe termen mediu şi lung.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO