ZF 24

Eximtur: Am vandut sejururi pe tichete de vacanta in valoare de 60.000 de euro

Eximtur: Am vandut sejururi pe tichete de vacanta in valoare de 60.000 de euro
02.07.2009, 16:11 55

Agentia de turism Eximtur din Cluj, una dintre cele mai mari companii de pe piata de profil, cu afaceri de 40,5 milioane de euro anul trecut, a vandut in primul semestru sejururi interne platite cu tichete de vacanta in valoare de 60.000 de euro, potrivit Luciei Morariu, director general si proprietar al companiei.
“Ne asteptam ca in perioada urmatoare numarul turistilor care vor solicita plata cu tichete de vacanta a pachetelor de servicii turistice interne sa creasca exponential”, a declarat Lucia Morariu, care a mai adaugat ca Eximtur accepta aproape toate tipurile de tichete de vacanta care se emit in Romania. Agentia de turism Eximtur lucra la inceputul lunii iunie cu sase din cei noua emitenti de tichete de vacanta, respectiv cu Accor Services, Sodexo, Cheque Dejeuner, Bluticket, Tichet Plus si Romticket si urma sa mai incheie contracte si cu altii.
“Din informatiile obtinute de la unul dintre partenerii nostri, emitent de tichete de vacanta, pana in prezent, doar acesta a incheiat contracte de emitere de tichete de vacanta in valoare de aproximativ 1 milion de euro”, a precizat proprietara agentiei de turism.
Pe de alta parte, Alin Burcea, vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) anunta astazi, in cadrul unui eveniment ANAT, ca sunt foarte putine agentii de turism care vand sejururi pe tichete de vacanta din cauza comisioanelor mici pe care le pot percepe. El sustinea ca daca nu se ridica plafonul de maxim 10% pe care il pot percepe operatorii din turism, atunci proiectul tichetelor de vacanta nu va fi functional. “Tichetele de vacanta nu s-au bucurat pana acum de un succes considerabil din cauza limitarii comisionului, fapt care a determinat multe agentii sa nu accepte aceste tichete”.
Proiectul tichetelor de vacanta a fost introdus la inceputul anului acesta, cu scopul deavoltarii scopul turismului intern.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels