ZF 24

Februarie, cea mai slaba luna din ultimii 12 ani pentru zona euro

02.03.2009, 12:00 20

Producatorii din zona euro au traversat in februarie cea mai slaba luna din ultimii 12 ani, in conditiile in care nu a aparut nicun semn privind incheierea recesiunii economice, potrivit unui studiu al companiei de consultanta financiara Markit, scrie Forex Pros, citand Reuters.

Climatul de afaceri dificil cu care s-a confruntat industria celor 16 state membre a inregistrat o agravare in luna februarie, iar semnele de stabilizare de la inceputul anului, neconfirmate ulterior, au consolidat argumentele privind noi masuri ale bancii centrale si guvernelor de sprijinire a increderii in economie.

Indicele managerilor privind achizitiile (Purchasing Managers' Index - PMI) in luna februarie a coborat la minimul istoric de 33,5 puncte, de la 34,4 puncte in ianuarie. Economistii se asteptau la 33,6 puncte. O valoare sub 50 de puncte a indicelui PMI separa asteptarile privind cresterea de contractia economica.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels