ZF 24

Federaţia Română de Fotbal şi ING Bank România anunţă un parteneriat prin intermediul căruia competiţia Cupa ISF devine Cupa ING, adresată elevilor

Federaţia Română de Fotbal şi ING Bank România...

Autor: Roxana Rosu

22.04.2024, 13:58 86

Federaţia Română de Fotbal (FRF) şi ING Bank România au încheiat un parteneriat pe patru sezoane ale competiţiei Cupa Împreună Suntem Fotbal, care se transformă în Cupa ING, adresată elevilor U14, U16 şi U18, băieţi şi fete.

Începând cu anul 2022, printr-un parteneriat între Ministerul Educaţiei şi Federaţia Română de Fotbal, Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar - Fotbal Gimnazial (clasele 7-8) şi Liceal (clasele 9-12) au devenit Cupa ISF, parte a programului naţional "Fotbal în Şcoli", ce reuneşte anual peste 230.000 de elevi în 15 competiţii la toate categoriile de vârstă.

“Investiţia în copii reprezintă garanţia unui viitor mai bun al societăţii noastre şi al fotbalului românesc. Prin această colaborare, ne continuăm angajamentul ferm alături de partenerii noştri de a oferi copiilor şansa de a-şi continua visul de a juca fotbal, de a-şi demonstra talentul şi chiar de a se dezvolta într-un mediu competitiv şi educativ.", a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele FRF.

Împreună cu Ministerul Educaţiei, ING Bank va implementa un curs de educaţie financiară pentru copii.

Cupa ING va încuraja copiii să practice sportul şi să îşi pună în valoare potenţialul sportiv, fiind în acelaşi timp un instrument de scouting juvenil la nivel naţional.

“ E firesc să completăm soluţiile bancare cu parteneriate ce contribuie la o mai bună calitate a vieţii, prin încurajarea sportului şi a colaborării în echipă. Astfel, ne alăturăm competiţiilor sportive pentru tineri, iniţiate de FRF şi Ministerul Educaţiei. Cupa ING devine pentru noi o oportunitate excelentă de a încuraja dezvoltarea armonioasă a celor 200.000 de copii ambiţioşi din program şi, în timp, a-i angrena în programe ce contribuie şi la sănătatea lor financiară”, a detaliat Alexandra Maier, Sustainability Manager ING Bank România.

“Istoricul colaborării dintre Ministerul Educaţiei şi Federaţia Română de Fotbal cuprinde competiţii de fotbal şcolare care aduc, anual, în teren aproximativ 220.000 de elevi. În contextul acestui parteneriat, cea mai recentă iniţiativă a dus la înfiinţarea a 5 clase de fotbal pentru fete în 5 judeţe din ţară. Acest pas important creează premisele transformării liceelor cu program sportiv în centre de pregătire şi performanţă ale fotbalului feminin românesc. Prin astfel de acţiuni, combatem abandonul şcolar, oferim oportunităţi de viitor în sport şi promovăm un stil de viaţă sănătos. De asemenea, sportul în echipă încurajează abilităţile sociale, cum ar fi colaborarea, comunicarea şi lucrul în echipă, esenţiale pentru îmbunătăţirea relaţiilor elevilor cu colegii şi profesorii lor”, a declarat Sorin Ion, Secretar de Stat în Ministerul Educaţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO