ZF 24

Finanţările acordate de BEI în România au totalizat la 1,1 miliarde euro în 2016

Finanţările acordate de BEI în România au totalizat...

Autor: Roxana Rosu

01.03.2017, 10:47 159

Banca Europeană de Investiţii (BEI) a acordat anul trecut credite în valoare de 1,04 miliarde euro în România, în timp ce Fondul European de Investiţii, parte a EIB Group, a derulat operaţiuni de 61 milioane euro pe piaţa locală.

Banca Europeană a finanţat proiecte de infrastructură din cadrul Programelor Operaţionale 2014-2020, a susţinut sectorul IMM-urilor şi a ajutat la creşterea eficienţei energetice a construcţiilor rezidenţiale din Bucureşti, potrivit unui comunicat al BEI.

”2016 a fost un an de succes al BEI în Romania, unde am semnat contracte pentru operaţiuni de peste 1 mld.euro. În afară de partea de creditare, am acordat asistenţă tehnică pentru a identifica şi a dezvolta noi proiecte. Ne vom concentra în continuare pe investiţii care contribuie la creşterea economiei, ocuparea forţei de muncă şi accelerarea absorbţiei fondurilor UE”, a spus Andrew McDowell, vicepreşedinte BEI.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO