ZF 24

Fondul de investitii Immoeast se va lista la bursa din Varsovia

06.05.2007, 15:21 16

Fondul de investitii austriac Immoeast, care detine 40 de proprietati in Romania, intentioneaza sa se listeze la Bursa din Varsovia, in cadrul programului de majorare a capitalului cu aproximativ trei trei miliarde de euro.
Immmoeast se va lista pe piata principala a Bursei din Varsovia, pe langa lansarea de noi actiuni la Bursa din Viena, se arata intr-un anunt al fondului remis Bursei din Viena.
Prima zi de tranzactionare a actiunilor Immoeast la bursa poloneza este programata pentru 25 mai 2007, la o zi dupa inceperea tranzactionarii noilor actiuni emise la Viena.
Majorarea de capital se va realiza prin lansarea a circa 300 de milioane de actiuni noi, iar pretul maxim de subscriere al unei actiuni a fost stabilit la 12 euro.
Immoeast va avea o capitalizare de piata de circa 9,2 miliarde de euro, dupa realizarea plasamentelor, si intentioneaza sa aloce fondurile obtinute in urma tranzactiei pentru finantarea unui program de investitii de sase miliarde euro, care vizeaza in special proiecte in Europa de Sud-Est, inclusiv in Romania. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels