ZF 24

Fondul de investitii INVL Renewable Energy Fund I din Tările Baltice semnează un acord de împrumut de 25 de milioane de euro cu Kommunalkredit Austria pentru construcţia de centrale solare în România

Fondul de investitii INVL Renewable Energy Fund I din...

Autor: Roxana Rosu

21.11.2023, 11:45 148

INVL Renewable Energy Fund I, fond care investeşte în proiecte de energie regenerabilă administrat de INVL Asset Management, ia un împrumut de 25 milioane euro de la  Kommunalkredit Austria AG, fondurile urmând să fie folosite pentru a finanţa construcţia unor centrale solare cu o capacitate de 51 de megawaţi (MW) în România.

„Vedem piaţa românească ca pe o piaţă cu o dezvoltare foarte rapidă în Uniunea Europeană, cu un accent puternic pe dezvoltarea proiectelor de energie regenerabilă. Ne aşteptăm ca investiţia Fondului în dezvoltarea capacităţii de producţie de energie electrică din surse regenerabile să aibă o contribuţie semnificativă la reducerea poluării şi la îmbunătăţirea securităţii energetice în România”, a declarat Liudas Liutkevičius, manager asociat al INVL Renewable Energy Fund I.

INVL este cel mai important grup de gestionare a investiţiilor şi de asigurări de viaţă din statele baltice.

În total, INVL Renewable Energy Fund I investeşte în România în 8 proiecte de centrale solare, cu o capacitate totală de 451 MW.

Portofoliul total de proiecte de energie regenerabilă dezvoltate de fond este de 483 MW. În afară de România, Fondul dezvoltă proiecte de parcuri solare de peste 32 MW în Polonia.

Investitia totală a Fondului în proiectele din România şi Polonia se va ridica la peste 330 de milioane de euro, iar construcţia tuturor parcurilor solare din aceste ţări ar trebui să fie finalizată până la sfârşitul anului 2025.

INVL Renewable Energy Fund I a fost consiliat de firma germană de consultanţă financiară Capcora şi de firma românească de avocatură Glodeanu & Partners în toate aspectele ce ţin de finanţarea obţinută de la banca austriacă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO