ZF 24

Fondul Monetar European ar putea prinde contur pana in iunie

08.03.2010, 16:25 14

Comisia Europeana a anuntat la inceputul saptamanii ca estedispusa sa ia masuri in directia crearii unui fond monetar echipatcu suficiente resurse pentru a ajuta statele membre ale zonei euro,puternic indatorate, cum este cazul Greciei, scrie Financial Times.Oficialii Comisiei au spus ca lucrarile preliminare sunt in curs,iar o propunere pentru Fondul Monetar European ar putea fi gatapana in iunie, cand sefii de state si de guverne urmeaza a seintalni pentru un summit. Antonio Tajani, comisarul european pentruindustrie, a spus ca el si colegii sai ar putea avea prima discutiedespre acest plan la intalnirea saptamanala a Comisiei, de marti dela Strasbourg.

Crearea Fondului Monetar European ar marca un pas important indirectia integrarii economiei zonei euro, care in ultimii 11 ani aavut o moneda unica si o banca centrala comuna insa ce a lipsit afost uniunea fiscala si masuri clare in ceea ce priveste ajutorareaunui stat membru daca acesta intampina probleme grave.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO