ZF 24

Foradex isi majoreaza capitalul si infiinteaza o firma prin care sa atraga un credit de 29 mil. euro

08.10.2007, 19:04 39

Firma Foradex, specializata in productia de utilaje pentru foraje si studii geologice, intentioneaza sa-si majoreze capitalul social cu 4,8 milioane de lei si sa infiinteze o firma prin intermediul careia va contracta un credit de 29 de milioane de euro, de la Alpha Bank.

Potrivit unui anunt al companiei remis luni Bursei de Valori, in adunarea generala a actionarilor, care va avea loc pe data de 6 noiembrie, va fi supusa la vot aprobarea majorarii capitalului social al societatii prin aporturi noi, in numerar, cu valoarea de 4.8 milioane lei.

Astfel, capitalul social va fi majorat de la valoarea curenta de 11,19 milioane lei, la valoarea de 15,99 milioane lei, prin emiterea unui numar de 1,92 milioane de actiuni, fiecare actiune avand o valoare nominala de 2,5 lei, actionarul majoritar Amtek renuntand la dreptul de preemtiune.

Totodata, va fi discutata problema infiintarii firmei Foradex Invest SRL, cu actionar unic Foradex, prin aport in numerar de 200 de lei si aport in natura constand in dreptul de proprietate asupra imobilului situat in Bucuresti, strada Milcov, nr. 5, sediul actual al companiei, aceasta urmand a contracta un credit de la Alpha Bank (Bridge Loan), in valoare totala de pana la 29 de milioane de euro.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO