ZF 24

FORT: Taxa podului de la Fetesti incalca tratatul cu UE

03.08.2009, 14:50 23

Federatia Operatorilor Romani de Transport Rutier (FORT) sustine ca taxa introdusa de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) pentru trecerea podului de la Fetesti incalca tratatul cu Uniunea Europeana, informeaza Mediafax.

"Statul roman nu poate sa taxeze acest pod deoarece este parte din autostrada A2 (Autostrada Bucuresti-Cernavoda -n.r.), iar tratatul cu UE stabileste ca Romania a primit derogare pentru aplicarea vignetei in forma actuala pana la taxarea autostrazilor", se arata intr-un comunicat al FORT.

FORT a trimis deja o sesizare catre Comisia Europeana privitoare la introducerea taxei.

"In disperare de cauza, datorita pierderii puterii de control si a posibilitatii de a taxa supratonajul in urma modificarilor legislative elaborate de catre reprezentantii FORT cu Ministerul Transporturilor, CNADNR incearca sa-si demonstreze eficienta scotand de la naftalina un text de ordin al carui articol 1 punctul 5 anul trecut, in contextul discutiilor aprinse dintre patronatele din transporturi si Minister, ar fi fost un fel de gaz pe foc", se mai arata in comunicat.

Soferii platesc, incepand de luni, o taxa pentru utilizarea podului Fetesti-Cernavoda, cuantumul acesteia, stabilit in functie de tipul autovehiculului, fiind de zece lei pentru un autoturism.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO