ZF 24

Fratii Cristescu au preluat peste 30% din actiunile Faur

13.02.2008, 14:10 16

Fratii Cristescu si-au transferat, ieri, la Bursa de Valori, 30,68% din actiunile Faur Bucuresti, prin firma Begacom Timisoara, pe care o controleaza, si care detinea anterior tranzactiei 97,6% din titlurile Faur, iar valoarea operatiunii a fost de 7,15 milioane de lei (1,9 milioane de euro), informeaza Mediafax.

In urma tranzactiei, participatia Begacom la Faur a fost diminuata de la 97,6% la 66,92%, iar fratii Cristescu controleaza 30,68% din actiunile constructorului de material rulant.

Actiunile au fost cedate la un pret mediu de 1,4 lei, cu 23,5% mai redus decat ultima cotatie de luni.

Titlurile Faur sunt tranzactionate pe categoria actiunilor nelistate a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), unde se regasesc firmele care nu mai indeplinesc criteriile de performanta, eficienta, raportare si transparenta cerute pentru companiile de la cota bursei. Pentru aceste societati, reglementarile bursei nu prevad obligativitatea informarii continue si periodice a rezultatelor financiare.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO