ZF 24

Gabriel Resources se confrunta cu pierderi de peste 16 milioane dolari

08.11.2007, 17:58 20

Gabriel Resources, actionarul majoritar al companiei Rosia Montana Gold Corporation, initiatorul proiectului minier cu acelasi nume, a inregistrat in primele noua luni ale anului 2007 pierderi nete de 16,4 milioane dolari (11,17 milioane euro), de doua ori mai mari fata de anul precedent, conform unui comunicat al companiei, preluat de Mediafax.

De la inceputul anului, Gabriel Resources a consemnat cheltuieli de 77,8 milioane de dolari (53,01 milioane euro), asociate proiectelor de dezvoltare.

Pierderile inregistrate in aceeasi perioada de Gabriel Resources au fost de 8,09 milioane de dolari (5,51 milioane dolari).

Presedintele si directorul general al companiei canadiene, Alan R. Hill, a declarat ca Gabriel Resources va utiliza toate resursele disponibile pentru a asigura reluarea procesului de evaluare a proiectului Rosia Montana asupra mediului, actiunile sale reprezentand un test la adresa angajamentului Romaniei fata de lege.

Cheltuielile asociate proiectelor de dezvoltare sunt estimate sa scada in trimestrul al patrulea, in urma intreruperii activitatilor companiei la Rosia Montana, dupa decizia autoritatilor romane de suspendare a procesului de analiza.

De la inceputul anului 2007, cheltuielile totale de explorare si dezvoltare ale companiei Rosia Montana au crescut la 77,8 milioane de dolari (53,01 milioane euro), comparativ cu 23,09 milioane de dolari (15,73 milioane euro) in perioada similara a anului 2006.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels