ZF 24

Gazprom si-ar putea mari la 80% participatia la Moldovagaz

21.02.2008, 17:44 12

Gazprom intentioneaza sa-si majoreze participatia la Moldovagaz din Republica Moldova de la 50% plus o actiune la 80%, operatiune care ar putea avea loc in contul datoriilor companiei catre grupul rus, potrivit unor analisti citati de Nezavisimaia Gazeta, citat de Mediafax.

Premierul moldovean, Vasile Tarlev, a invitat miercuri Gazprom sa participe la activitati de explorare a resurselor de gaze din Republica Moldova, dar expertii rusi considera ca potentialele resurse de gaze din subsolul fostei republici sovietice se vor dovedi modeste.

Conform datelor Ministerului Dezvoltarii Economice si Comertului, in primul trimestru al acestui an pretul gazelor rusesti livrate in Republica Moldova a fost de 187,81 de dolari pentru mia de metri cubi, cu 17,81 dolari mai mare decat anul trecut. Pentru al doilea trimestru al anului, Gazprom intentioneaza sa mareasca tariful la 209,6 dolari, urmand ca pana la sfarsitul anului acesta sa creasca la 225,4 dolari.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO