ZF 24

Geoana: Putem sa riscam sa avem un inceput de miscare de strada in Romania

19.04.2007, 17:22 13

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a facut apel, astazi, la sobrietate din partea presedintelui Traian Basescu, apreciind ca anuntatele mitinguri de sustinere a sefului statului seamana cu scenariul ucrainian.

Geoana a facut, astazi, dupa ce Parlamentul a decis suspendarea din functie a presedintelui Traian Basescu, un apel la sobrietate si retinere din partea sefului statului si a celorlalti lideri politici.

"Este un moment de mare responsabilitate, fac un apel si la presedintele Traian Basescu, si la cei de la PD, le pot intelege mahnirea si dezamagirea, dar as vrea sa ii indemn la ratiune si intelepciune in acest moment, sa descurajeze prin orice mijloace actiuni de strada si alte miscari riscante care ne-ar putea duce intr-o zona de agitatie politica, de asocieri cu ce se intampla in Ucraina", a spus el.

Intrebat daca este normala participarea presedintelui la mitingul de sustinere anuntat in Piata Universitatii, Geoana a declarat ca este dreptul lui Basescu sa participe.

El a atras atentia insa ca este nevoie de "mare, mare atentie", intrucat "dintr-o scanteie si dintr-o regie sau dintr-o intamplare" se poate risca ajungerea la "un inceput de miscare de strada, de razboi civil".

"Seamana prea mult cu scenariul ucrainian. (?). Daca cineva are pic de dragoste pentru tara si pic de demnitate ca om de stat, sa se abtina de la orice forma de provocare si instigare la tensiune", a spus Geoana. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24