ZF 24

Germania se indreapta cu pasi repezi spre recesiune

03.08.2008, 16:17 11

Vanzarile din retail din Germania au inregistrat in luna iunie o scadere aproape tripla fata de estimarile economistilor, in conditiile in care apar tot mai multe dovezi care sa indice o contractare a celei mai mari economii a Europei in al doilea trimestru, scrie Bloomberg.
Vanzarile, ajustate in functie de inflatie si de schimbarile sezoniere, au scazut cu 1,4% fata de luna mai, cand urcasera cu 0,5%, conform Biroului Federal de Statistica din Wiesbaden. Economistii estimasera o scadere de 0,5%.

"Europa a intrat intr-o perioada de scadere puternica in ce priveste dezvoltarea economica. Economia Germaniei se alatura acum tendintei descendente a celorlaltor mari tari europene", a spus Stephane Deo, economist sef la UBS in Londra. Vanzarile din sectorul de retail au scazut cu 3,9% in ultimul an si cu 0,8% in primul semestru, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO