ZF 24

Google îşi serbează ziua cu un Doodle

Google îşi serbează ziua cu un Doodle
27.09.2013, 09:35 282

Cel mai popular motor de căutare pe Internet, Google, împlineşte vineri, 27 septembrie, 15 ani, ocazie cu care este celebrat printr-un Google Doodle.

În Google Doodle-ul pentru Google literele care formează cuvântul Google sunt animate, primul O fiind sub formă de tort. În momentul în care utilizatorul Google accesează Google Doodle-ul interactiv, acesta se transformă într-un joc de pinata.

Google a fost fondată pe 27 septembrie 1998, de Larry Page şi Serghey Brin, doctoranzi la Universitatea Stanford. Curând, Google a devenit cel mai folosit motor de căutare de pe internet, iar în prezent are peste 8 miliarde de site-uri indexate.

Numele „Google ” reprezintă un joc de cuvinte, pornind de la cuvântul „googol”, un neologism inventat în anul 1938, care reprezintă numărul 10 la puterea 100 (10 urmat de 100 de zerouri).

La sfârşitul anului 2007, Google  a fost cotată drept cea mai puternică marcă globală (evaluată la 86,057 de miliarde de dolari), peste General Electric, Microsoft, Coca-Cola, IBM, Apple, McDonald’s ori Nokia. De asemenea, tot în 2007, Google a fost desemnată şi compania americană cu cea mai bună reputaţie, tratându-şi angajaţii cel mai bine.

Deşi a pornit ca un motor de căutare, Google şi-a lărgit activitatea în cei 15 ani de existenţă, lansând servicii ca: GOOGLE EARTH (cu imagini din satelit ale Pământului), Google  Chrome(browser web), ANDROID (sistem de operare pentru telefoane şi tablete), GMAIL (e-mail de la Google), Google TALK (mesagerie instant de la Google), Google CHROME OS (sistem de operare pe Linux), ORKUT şi Google PLUS/GOOGLE Ă (reţele de socializare).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO