ZF 24

Grupul britanic PayPoint a preluat divizia Pay Store a RTC Holding pentru 15,5 mil. euro

16.05.2007, 00:16 32

Compania britanica PayPoint a achizitionat integral firma Pay Store SRL, divizia de distributie a cartelelor preplatite si de incarcari electronice a grupului RTC, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 15,5 milioane de euro.
In functie de performantele Pay Store in urmatoarele 12 luni, pretul tranzactiei poate creste sau reduce cu 1,1 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al PayPoint.
"Aceasta tranzactie reprezinta primul pas in directia strategica anuntata in 2007, de vanzare a acelor divizii din grup care nu sunt ?core business?, si anume platile electronice, cargo-curierat si software. Prin vanzarea acestor divizii se urmareste dezvoltarea mai accelerata a diviziilor ramase, in primul rand cea de imobiliare, dar si finantarea unui portofoliu de actiuni cotate la bursa", conform unui comunicat al RTC Holding.
Grupul PayPoint detine retele de terminale electronice in peste 17.500 de puncte de retail din Marea Britanie si Irlanda. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO