ZF 24

Grupul francez Gantois paraseste Romania. 170 de angajati vor fi concediati pana la finele anului

13.10.2009, 14:42 56

Grupul francez Gantois va renunta pana la sfarsitul anului laoperatiunile din Romania, considerate nerentabile. Subsidiara dinRomania, care se ocupa cu prelucrarea metalelor pentru industriaauto va fi inchisa, urmand a fi concediati 170 de angajati, iaroperatiunile urmand a fi mutate in orasul francez Saint-Die,conform publicatiei Le Republicain Lorrain.

"Ca urmare a conjuncturii de pe piata auto, in scadere", grupula decis sa isi intrerupa activitatea din Romania. "Aceasta masurava afecta 170 de angajati romani si va pune capat pierderiloristorice ale grupului", se arata intr-un comunicat alcompaniei.

Grupul a anuntat ca doreste sa se centreze pe patru sectoareprincipale, "constructiile, transporturile feroviare siaeronautice, energie si echipamente industriale".

Subsidiara din Romania a fost infiintata in 2003 si detine douahale de productie la Timişoara.

De asemenea, compania mai detine doua ateliere de productie siun depozit de marfa la Otelul Rosu, in judetul Caras-Severin.Compania produce pentru industria auto tesatura metalica, tablaperforata si piese metalice fasonate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO