ZF 24

Guvernul: Varianta finala de calcul a taxei auto, la sfarsitul lunii ianuarie

09.01.2008, 17:21 17

Varianta finala privind modalitatea de calcul a taxei de prima inmatriculare auto va fi stabilita la sfarsitul lunii ianuarie, printr-un act normativ, a declarat astazi purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru, citata de Mediafax.

Ea a confirmat faptul ca, in cursul zilei de miercuri, Guvernul va transmite Comisiei Europene o scrisoare privind modificarile care vor fi operate in cazul taxei auto.

Purtatorul de cuvant al Executivului a precizat ca, in sedinta de miercuri a Guvernului, nu a fost prezentat nici un Memorandum si nici o ordonanta de urgenta pe aceasta tema.

Taxa a fost introdusa la inceputul anului trecut, dupa eliminarea accizelor platite la importul si achizitia autoturismelor de pe piata interna, decizia autoritatilor de la Bucuresti fiind criticata de reprezentantii Comisiei Europeane. Taxa de prima inmatriculare este calculata in functie de capacitatea motorului, de standardele de emisii si de vechimea autovehiculului.

Guvernul a anuntat ca va modifica taxa, prin ordonanta de urgenta, pentru corelarea nivelului acesteia cu valoarea de piata a masinii, urmand sa fie redefinit termenul de masina noua si sa fie introdusa o procedura de contestare pentru persoanele care se considera nedreptatite.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels