ZF 24

Horaţiu Regneală, Renovatio Solar: Chiar dacă preţul energiei a scăzut foarte mult în 2023, considerăm că trendul crescător în ceea ce priveşte cererea de proiecte fotovoltaice se va menţine atât la nivel industrial, cât şi în rezidenţial

Horaţiu Regneală, Renovatio Solar: Chiar dacă preţul...

Autor: Roxana Rosu

28.07.2023, 10:34 638

Cererea de proiecte fotovoltaice, atât în zona IMM, cât şi în zona persoanelor fizice, va continua să crească în următorii ani, în pofida reducerii preţului energiei în ultima perioadă, este de părere Horaţiu Regneală, directorul general al Renovatio Solar.

”În general, industria fotovoltaică a cunoscut o creştere semnificativă în ultimii ani, pe măsură ce tehnologia a devenit mai eficientă şi mai accesibilă, iar preţul energiei s-a majorat substanţial. Chiar dacă preţul energiei a scăzut foarte mult în 2023, considerăm că trendul crescător în ceea ce priveşte cererea de proiecte fotovoltaice se va menţine atât la nivel industrial, cât şi în rezidenţial”.

Potrivit ultimelor date disponibile, publicate de OPCOM, operatorul pieţei de energie electrică şi gaze naturale din România, în ceea ce priveşte electricitatea, în luna iunie 2023, preţul mediu de închidere a pieţei a fost de 422,24 lei/MWh, în condiţiile în care în urmă cu exact un an era de 1.138,30 lei/MWh.

”La ora actuală, companiile internaţionale cu prezenţă în România şi care au mai multe puncte de lucru îşi păstrează interesul pentru implementarea proiectelor fotovoltaice, la fel şi cei care investesc în astfel de proiecte, pe care le văd ca pe o plasă de siguranţă pe termen mediu şi lung”, a precizat Horaţiu Regneală.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO