ZF 24

Immoeast a strans 2,8 mld. euro pentru investitii in regiune, in special in Romania

22.05.2007, 10:53 10

Fondul de investitii austriac Immoeast, care detine 40 de proprietati in Romania, si-a majorat capitalul social cu peste 2,8 miliarde de euro, pentru finantarea programului de investitii de sase miliarde de euro, care vizeaza proiecte in Europa de Sud-Est, in special cele din Romania.

Capitalizarea de piata a fondului a ajuns astfel la 8,6 miliarde de euro, ceea ce plaseaza Immoeast in primele trei mari companii imobiliare din Europa, a anuntat marti investitorul austriac.

Immoeast a emis aproape 279 milioane de actiuni noi, care au fost subscrise la un pret de 10,2 euro pe titlu.

Actiunile vor fi listate la bursa din Viena incepand cu 24 mai si, de asemenea, pe piata de capital din Varsovia, incepand cu 25 mai.

"Fondurile obtinute din majorarea capitalului Immoeast finanteaza programul de investitii stabilit pentru anul fiscal 2007-2008, care totalizeaza sase miliarde de euro. Punctul central al investitiilor va fi Europa de Sud-Est, in mod special Romania", se arata intr-un anunt al fondului. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels