ZF 24

Immoeast, cel mai mare investitor in imobiliarele din Romania: din noiembrie incercam sa reparam greselile facute

Immoeast, cel mai mare investitor in imobiliarele din Romania: din noiembrie incercam sa reparam greselile facute
05.08.2009, 13:15 22

Fondul austriac de investitii Immoeast, cu un portofoliu imobiliar de circa un miliard de euro pe piata locala, a inregistrat pierderi din reevaluarea activelor totale de 913 milioane de euro in anul financiar mai 2008 – aprilie 2009, cel mai dificil din istoria companiei. Fondul este prezent pe mai multe piete din regiune, printre care si Ungaria, Rusia sau Cehia.

“De la schimbarea de management din luna noiembrie a anului trecut, compania lucreaza intens la repararea greselilor si omisiunilor din trecut, precum si la stabilizarea profitului Immoeast”, au declarat reprezentantii fondului.

Immoeast detine pe piata locala mallurile Polus Center din Cluj, Euromall din Pitesti si Armonia Center din Arad, precum si numeroase cladiri de birouri din Bucuresti – S-Park, Victoria Park, Bucharest Corporate Center sau IRIDE.

O buna parte din pierderi au fost provocate de compania maghiara TriGranit (-331,2 milioane de euro), in care Immoeast este actionar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO