ZF 24

In cautarea marilor proiecte

02.02.2009, 15:45 20

Dupa 17 ani de la infiintarea primei companii private de consultanta pentru infrastructura, fondatorul acesteia gaseste pietei romanesti acelasi cusur ca si atunci, si anume lipsa proiectelor de anvergura, scrie BUSINESS Magazin. Aceasta n-a impiedicat insa afacerile din consultanta sa capete ele insele anvergura.

Michael Stanciu, fondatorul companiei de consultanta pentru infrastructura Search Corporation, spera sa se puna pe picioare proiectul amanat de mai multe ori si aflat acum in curs de licitatie la Ministerul Transporturilor - anume licitatia pentru constructia in parteneriat public-privat (PPP) a tronsonului Comarnic-Brasov din cadrul autostrazii Bucuresti-Brasov (tronsonul se afla in ultima etapa a licitatiei, trei consortii internationale fiind in cursa pentru castigarea concesiunii pe 30 de ani a celor 58 de kilometri de autostrada care ar putea costa aproape trei miliarde de euro). “Acest tronson poate fi radacina viitoarei retele de autostrazi din Romania si va fi un generator de alte proiecte similare daca va fi realizat”, spune Michael Stanciu.

El considera ca, daca Romania ar fi acceptat constructia in sistem PPP a intregii autostrazi Bucuresti-Brasov, asa cum se spunea in 2004-2005, acum acea autostrada ar fi fost deja data in folosinta si ar fi scutit statul roman de pierderi: “Costurile socio-economice ale Romaniei din cauza lipsei autostrazii Bucuresti-Brasov sunt de 150 milioane euro pe an”, apreciaza Michael Stanciu.

Cititi mai multe despre proiectele de infrastructura din Romania pe www.businessmagazin.ro

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO