ZF 24

In plina criza, seful OMV vede un profit record pentru grupul austriac

23.10.2008, 20:00 12

Barilul de titei in 2004: 38 de dolari. Barilul de titei in 2008: chiar si 147 de dolari. Preluarea controlului OMV asupra Petrom in 2004: 1,5 mld. euro (670 costul tranzactiei, restul majorare de capital). Profitul estimat pentru 2008 al Petrom: 1 miliard de euro. O achizitie facuta la momentul potrivit: de nepretuit.

"Va fi in mod cert un rezultat foarte bun, in mod categoric mai bun decat rezultatul de anul trecut. Fluxul de numerar va fi in acest an un maxim al tuturor timpurilor, un record. Asta este destul de sigur", a declarat recent Wolfgang Ruttenstorfer, CEO-ul grupului petrolier austriac OMV, actionarul majoritar la celei mai mari companii locale Petrom, referindu-se la profiul pe care se asteapta sa-l obtina anul acesta.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine ce a reprezentat pentru OMV achizitia Petrom si de ce aceasta tranzactie este considerata perfecta din punct de vedere strategic pentru austrieci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24