ZF 24

Încă o parte din business se redeschide din 15 iunie – grădiniţele private, sălile de sport, dar regulile de funcţionare nu sunt clare pentru antreprenori

Preşedintele Iohannis a anunţat marţi că sunt posibile noi măsuri de relaxare din 15 iunie care vizează şi sălile de sport, însă „cu respectarea unor norme foarte stricte“.

Autor: Georgiana Mihalache

12.06.2020, 00:08 1526

♦ Autorităţile au anunţat pe mai multe voci, de la preşedinte la ministrul sănătăţii, o nouă etapă de relaxare după 15 iunie care vizează mai multe domenii ale economiei, de la educaţia privată la sălile de sport ♦ Antreprenorii stabilesc însă propriile măsuri pentru a-şi proteja personalul sau clienţii şi spun că ar ajuta o comunicare mai eficientă despre cum să funcţioneze lucrurile.

Deşi de câteva zile auto­rită­ţile vorbesc despre noi măsuri de relaxare din 15 iunie în mai mul­te domenii ale econo­miei, până ieri nu au fost struc­turate încă regulile pe care companiile direct vizate vor fi obligate să le imple­men­teze peste patru zile. În plus, declaraţiile oficialilor din ur­mă cu câteva săptămâni privind re­des­chiderea restaurantelor, o piaţă de peste 11 mld. lei, sunt contra­zi­se acum, când autorităţile nu permit deschiderea spa­ţiilor închise din restau­rant, ci doar a teraselor.

În lipsa acestor reguli din partea sta­tului, antreprenorii se ghidează după pro­priile reguli de distanţare, în unele cazuri sporind recomandările gene­rale de distanţare socială şi protec­ţie. Până ieri, la închiderea ediţiei, nu a fost dată nicio lege sau ordo­nanţă pentru prelun­girea stării de alertă după 15 iunie sau pentru măsurile de relaxare vehiculate.

„Urmează să deschidem. Aştep­tăm o confirmare oficială pentru ce mă­suri trebuie să luăm pentru că au apărut tot felul de speculaţii şi de la mi­nis­trul tineretului şi sportului. Până nu ve­dem ceva clar în Monitorul Oficial cumva nu ştim sigur“, a spus Dan Mocan, unul din­tre fondatorii The Box – Barbell Club, o sală de sport din Cluj-Napoca.

Preşedintele Iohannis a anunţat marţi că sunt posibile noi măsuri de rela­xare din 15 iunie care vizează şi să­lile de sport, însă „cu respectarea unor norme foarte stricte“.

Aceste norme nu au fost însă expli­cate de autorităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO