ZF 24

Incasarile fondurilor de pensii au crescut cu 17% in iunie, la 28 mil. euro, iar conturile goale s-au redus

22.06.2008, 18:30 13

Fondurile de pensii obligatorii (pilonul II) au colectat la sfarsitul saptamanii trecute contributii in valoare de 28,2 milioane de euro, cu 17% peste nivelul din luna mai, potrivit datelor Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS).

In data de 20 iunie a avut loc a doua runda de colectare a contributiilor de la clientii fondurilor de pensii, sumele fiind aferente lunii aprilie, dupa ce in data de 20 mai s-au incasat contributiile de asigurari sociale aferente lunii martie. Clasamentul fondurilor de pensii a ramas neschimbat, insa contributia medie pe participant a urcat la 8,59 euro, fata de 7,55 euro in luna mai. De asemenea, numarul conturilor goale inregistrate de cele 14 fonduri de pensii din piata, adica a clientilor pentru care angajatorii nu vireaza contributiile pentru pensie, a scazut cu 9%, de la circa 961.000 in mai la 877.000 in iunie.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine la cat a coborat ponderea conturilor goale si cat au incasat fondurile de pensii in cea de-a doua runda de colectare a contributiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO