ZF 24

Industrial Access vrea să-şi dubleze cota de piaţă în închirierea echipamentelor de construcţii

Industrial Access vrea să-şi dubleze cota de piaţă...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

23.01.2017, 14:21 456

Industrial Access, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa de închiriere a echipamentelor de construcţii, estimează o dublare a cotei de piaţă în următorii cinci ani, de la 20%, cât este în prezent, la 40%. În perioada 2013-2016, compania a înregistrat o creştere de 60% a cotei de piaţă.

La începutul acestui an, a fost demarat un proces de fuziune a Industrial Access cu Romlift, firmă ce comercializează şi închiriază utilaje de ridicat şi manipulat pentru construcţii, după ce anul trecut, Balkan Accession Fund, un fond de investiţii administrat de Axxess Capital, şi Ştefan Ponea, un om de afa­ceri român, au vândut gigantului belgian TVH compania Industrial Access. TVH este prezent în România din 2013, prin achiziţia societăţii Romlift, fuziunea celor două companii fiind un pas firesc.

În noua formulă, Industrial Access are aproximativ 100 de angajaţi. Compania se va extinde la 9 puncte de lucru în România, de la 7, deţinute anterior, prin adăugarea oraşelor Odorheiu Secuiesc şi Ploieşti pe harta birourilor sale naţionale. În celelalte ţări în care este prezentă, numărul punctelor de lucru rămâne neschimbat: 2 în Bulgaria, respectiv 1 în Republica Moldova.

Industrial Acces a avut în 2015 o cifră de afaceri consolidată de 12,3 milioane de euro şi un profit net de 1,9 milioane de euro, marcând astfel cel mai bun an din istoria companiei.

Printre pro­iec­te­le de pe plan local în care com­pania a fost im­pli­cată cu utilajele sale de-a lungul tim­pului se numără Şantierul Naval Tul­cea, rafinăria Petro­brazi sau un parc eolian la Chirnogeni (judeţul Constanţa).

Grupul TVH, cu afaceri în peste 30 de ţări, are două domenii principale de activitate – vânzarea şi distribuţia pieselor de schimb pentru utilaje, echipament industrial şi tractoare şi maşinării agricole, precum şi închirierea de stivuitoare şi echipamente pentru acces şi lucru la înăltime.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO