ZF 24

Inghet in administratiile publice. FNSA anunta declansarea grevei generale din 12 februarie

22.01.2010, 14:45 28

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) aanuntat, vineri, ca membrii sai vor incepe actiunile de protest,care vor debuta in 2 februarie cu o greva de avertisment de douaore si vor culmina, in 12 februarie, cu o greva generala pe termennelimitat in administratia publica, conform Mediafax.

Celelalte forme de protest anuntate - mitinguri in toatemunicipiile resedinta de judet si pichetarea prefecturilor - vor fiprogramate in functie de evolutia evenimentelor din aceastaperioada.

Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie (FNSA) siasociatiile consiliilor judetene, municipiilor, oraselor, comunelorsi secretarilor au transmis, joi, o scrisoare deschisa premieruluiEmil Boc, in care aratau ca resping proiectul de lege care prevededisponibilizari in administratie.

"Am invitat la Cluj reprezentantii structurilor asociative alealesilor locali, ai asociatiilor consiliilor judetene,municipiilor, oraselor, comunelor si secretarilor cu care amdiscutat problemele cu care se confrunta administratiile locale,legate de disponibilizarile din administratie si restrictiileprivind incadrarile din sistem. Am redactat o scrisoare deschisaadresata premierului Emil Boc prin care aratam ca respingem, intotalitate, proiectul de lege privind normativele de personal dinadministratie, care incalca principiile autonomiei locale sidescentralizarii", a spus presedintele FNSA, Valer Suciu. Despregreva generala anuntata deFNSA cititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO