ZF 24

INTERVIU, STIRILE PROTV - Vladescu anunta impozitarea cu 16% a drepturilor de autor si a altor venituri

11.05.2010, 22:39 57

Vladescu a anuntat intr-un interviu acordat Pro TV ca va largibaza de impozitare, prin impozitarea cu 16% a veniturilor dindrepturi de autor, a veniturilor din activitati bursiere, adobanzii produse de depozitele bancare, a persoanelor fiziceautorizate, a contractelor de mandate etc., informeaza Gandul. Intrebat de reporterulPro TV daca toate aceste categorii vor fi impozitate, Vladescu araspuns succint: "Toate". Impozitarea va fi aplicata de la 1 iuniesau, cel tarziu, de la 1 iulie 2010.

Ministrul Finantelor spune ca, daca va da dreptate celornemultumiti de reducerile salariale, Justitia isi asuma risculintrarii Romaniei in incapacitate de plata.

Sebastian Vladescu, ministrul de Finante, a explicat pentruStirile Pro TV ca metoda legala de reducere a salariilorbugetarilor si pensiilor va fi ordonanta de urgenta: "Calea legalade a reduce este exact calea prin care au fost marite. Daca un actnormativ a putut sa mareasca salariile un act normativ de aceeasiputere legislativa va reduce salariile".

La insistenta reporterului, care a aratat ca instantele dejudecata s-ar putea sa le dea dreptate celor care vor contestadiminuarile salariale, Vladescu a raspuns: "Este un risc si vomvedea. In cazul in care vor castiga, va trebui ca Justitia sa-siasume riscul ca Romania sa nu poata sa-si plateasca pensiile sisalariile. Legea nu impune ca un salariu care a fost acordat la unanumit nivel sa fie mentinut pe vecie la acel nivel". Aflatice a declarat ministrul de Finante despremodificarea taxelor si impozitelor pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO