ZF 24

Învaţă să comunice eficient

Învaţă să comunice eficient

Autor: Adelina Mihai

25.05.2015, 00:02 29
După ce trec prin programul de MBA, managerii se exprimă mai clar şi au o încredere mai mare în forţele proprii - acestea au fost punctele forte apreciate de absolvenţii din ultima promoţie la programul pe care l-au urmat.

Pe lângă acestea, managerii au mai acordat calificative mari şi pentru promovarea eticii în afaceri şi abilitatea de a vorbi în public şi de a transmite informaţii coerente.

Principalele aspecte evaluate de absolvenţi la această dimensiune sunt: abilitatea de a comunica, de a exprima idei clare şi de a vorbi în public, creşterea încrederii în forţele proprii şi atitudinea pozitivă, promovarea eticii în afaceri şi flexibilitatea şi abilităţile pentru buna gestionare a timpului.

Deşi au dat un punctaj bun per ansamblu acestei dimensiuni, managerii absolvenţi de MBA susţin că tot nu au învăţat cum să îşi gestioneze timpul în aşa fel încât să fie şi eficienţi.

Pe de altă parte, dorinţa de a-şi menţine un job cu normă întreagă pe parcursul studiilor, dar şi costurile mai scăzute i-au determinat pe aceştia să urmeze cursurile unui MBA local, organizat în regim part time. În statele mai dezvoltate, cu tradiţie îndelungată în domeniul educaţiei manageriale, se organizează programe de MBA full time, pentru care managerii de top sunt nevoiţi să facă o pauză de un an sau doi în carieră.

ASEBUSS şi Tiffin University sunt şcolile de afaceri care oferă cele mai bune programe pentru îmbunătăţirea calităţilor personale în 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO