ZF 24

Irina Begu jignită de adversara de la Charleston: Nu pot să cred că mă bate o ţigancă împuţită

Irina Begu jignită de adversara de la Charleston: Nu pot...

Autor: Andrei Ionascu

05.04.2016, 12:32 7408

Gestul incredibil al jucătoarei din Hexagon a fost suprins de microfoanele amplasate pe centralul turneului din SUA, după un punct câştigat de româncă pe finalul setului dicisiv. Jucătoarea în vârstă de 22 de ani s-a întors cu faţa către tribune şi a rostit, în limba franceză, cuvinte înjositoare şi rasiste: "Nu pot să cred că mă bate o ţigancă împuţită". Niciuna dintre jucătoare nu a comentat public momentul scandalos, dar pe site-ul de specialitate tennisforum.com au apărut numeroase comentarii care dezaprobă gestul franţuzoaicei.

„Nu îmi vine să cred.Vorbesc franceză! Caroline Garcia a făcut-o ţigancă nenorocită pe Camelia Begu”, a scris,uimit, unul dintre cei care urmăreau meciul dintre cele două.

Reacţii asemănătoare cu ale Carolinei Garcia au mai fost văzute la Nick Kyrgios în timpul meciurilor din ATP, însă "bad boy-ul" australian a avut decenţa să nu apeleze la formule rasiste. Astfel, gestul golănesc al fraţuzoaicei pare să fie primul făcut de o jucătoare ce evoluează la un asemenea nivel. Garcia se află în Top 100 WTA de aprope trei ani, timp în care a cucerit un titlu WTA şi s-a poziţionat pe locul 25 WTA, cel mai bun al carierei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO