ZF 24

Isarescu: Am incheiat un "aranjament proactiv"

26.03.2009, 12:28 16

Imprumutul extern de 19,95 miliarde de euro contractat de Romania este un "aranjament financiar proactiv", a declarat astazi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, la o conferinta de presa extraordinara.

Guvernatorul a precizat ca suma de 1 miliard de euro pregatita in cadrul pachetului de catre BERD este destinata exclusiv sectorului privat si nu sustine balanta de plati. "Vor sa investeasca aceste sume in sistemul bancar. Depinde de necesarul de capital si de finantare care apare in sistem", a spus Isarescu.

El a mai precizat ca Romania mai poate beneficia de finantare externa petru proiecte de 1,5 miliarde de euro anual de la Banca Europeana pentru Investitii, insa aceste sume nu au fost prinse in aranjamentul financiar incheiat. "Nu e nicio conspiratie aici. E vorba de un aranjament. Sumele pe doi ani ar putea depasi valoarea de 20 de miliarde de euro", a precizat guvernatorul BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO