ZF 24

Isarescu: Noi cautam sa facem economii, pentru autostrazi. Dar sa nu ajunga banii tot in consum

Isarescu: Noi cautam sa facem economii, pentru autostrazi. Dar sa nu ajunga banii tot in consum
04.03.2010, 11:48 32

Romania are nevoie de autostrazi pentru a-si dezvolta economia,insa pentru aceasta trebuie realizate economii dureroase, prindiminuarea cheltuielilor cu salariile si pensiile din domeniulpublic, a declarat guvernatorul BNR Mugur Isarescu, in cadrulseminarului "Romania - 2010. Perspective financiare sieconomice".

"Trebuie sa gasim un spatiu fiscal pentru finantareaautostrazilor, pentru ca altfel vom avea un sir de Dacii pentruexport intins de la Pitesti pana la Nadlac", a spus Isarescu.

"Sa nu credeti ca noi, la Banca Nationala, nu ne dam seama catde importanta este problema autostrazilor si gasirea acelui spatiufiscal care sa permita constructia lor. Il gasim prin oprirea uneitendinte nesustenabile de crestere a salariilor. Dar revenirea vafi extrem de dureroasa", a mai spus guvernatorul.

El a explicat ca economia functiona bine in 2004, cand salariiledin domeniul public reprezentau 5% din Produsul Intern Brut, darponderea urcase la 9% in 2009 si se mergea spre 12%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO