ZF 24

Isarescu: Situatia economica a Romaniei poate fi mai buna decat cea din perioada interbelica

Isarescu: Situatia economica a Romaniei poate fi mai buna decat cea din perioada interbelica
30.09.2007, 17:25 40

Situatia economica a Romaniei poate fi mai buna decat cea din perioada interbelica, recunoscuta ca fiind una dintre cele mai prospere din istoria tarii, un factor important fiind adoptarea monedei europene, potrivit guvernatorului bancii centrale, Mugur Isarescu.

"Cred ca o sa intram, sa ne stabilim in aceasta Europa, in care suntem si am fost, dar istoric separati de altii, pe o treapta mai buna ca in perioada interbelica, pentru ca vom avea aceeasi moneda", a afirmat, duminica, Mugur Isarescu, in cadrul evenimentului "Conferintele Teatrului National".

El a raspuns astfel unei intrebari adresate de Ion Caramitru, directorul Teatrului National Bucuresti, referitoare la sansele Romaniei sa ajunga la nivelul economic din anii '30.

Guvernatorul a amintit ca, pe parcusul istoriei, Romania a avut o serie de cicluri de dezvoltare, in care ritmul de crestere a fost mai rapid ca al altor state europene.

"In 100 de ani, am tot intrecut Europa la crestere economica, dar cand se incheia cliclul eram in urma", a spus Isarescu

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO