ZF 24

Italia confisca active de 300 mil. dolari de la 4 mari banci globale intr-un proces de frauda

28.04.2009, 10:27 16

Pe masura ce investigatiile in cazul obligatiunilor municipale se extinde in Europa, autoritatile italiene au pus sechestru pe active in valoare totala de 300 de milioane de dolari, detinute de patru mari banci globale, JPMorgan Chase, Deutsche Bank, UBS si Depfa, scrie The New York Times.

Politia economica din Italia a preluat proprietati, conturi bancare si portofolii bursiere luni, pentru a se asigura ca ar putea recupera banii de la bancile ale caror oficiali sunt acuzati de frauda.

Procesul in care sunt implicate bancile se refera la obligatiuni municipale de 2,2 miliarde de dolari si contracte financiare relationate pe care municipalitatea din Milano le-a emis pentru a achita o alta datorie ajunsa la maturitate in luna iunie a anului 2005. Procurorul care investigheaza cazul, Alfredo Robledo, suspecteaza bancile car fi facut 130 de milioane de dolari in profituri ilicite, prin aplicarea unor comisioane de milioane de dolari, nespecificate in momentul semnarii contractelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO