ZF 24

Iuga, PwC România: 2014 poate aduce revigorarea pieţei de fuziuni şi achiziţii, fiind de urmărit îndeosebi sectorul bancar

Iuga, PwC România: 2014 poate aduce revigorarea pieţei...
28.01.2014, 15:20 196

România va rămâne atractivă pe termen mediu şi lung pentru investitori, dar cheia succesului pentru creşterea economică o reprezintă continuarea reformelor structurale, consideră Vasile Iuga, country managing partner al PwC România şi managing partner al PwC Europa de Sud Est.

În opinia lui Iuga, anul 2014 poate aduce revigorarea pieţei de fuziuni şi achiziţii, fiind de urmărit îndeosebi sectorul bancar, acolo unde se aşteaptă câteva tranzacţii, inclusiv tranzacţii de portofolii de credite neperformante.

Economia în 2014

În ceea ce priveşte economia românească, prognozele indică o creştere economică moderată – în jur de 2%, susţinută de creşterea în continuare a exporturilor şi, poate, un uşor reviriment al sectorului de construcţii şi o îmbunătăţire a absorbţiei de fonduri europene.

Este posibilă şi o performanţă de peste 2%, condiţionat de performanţa sectorului agricol.

Statul poate contribui semnificativ la dezvoltarea economică, în primul rând prin politici publice şi legislative, lucrând în parteneriat cu sectorul privat, cu investitorii români şi străini. Câteva sugestii în acest sens:

România ar trebui să revadă urgent întregul cadru legislativ în vederea simplificării, modernizării şi clarificării acestuia. Cadrul legal în România este stufos, incoerent şi incomplet. Acesta reprezintă o frână în calea modernizării ţării. O legislaţie modernă şi eficientă conduce la dezvoltare economică. Se subestimează spre exemplu potenţialul extraordinar de modernizare pe care îl au un cod civil şi un cod de procedură civilă avansate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO