ZF 24

Jeffrey Franks, FMI: Aprobarea unui nou acord de catre FMI ar ieftini finantarea pe piata privata

11.04.2010, 15:13 16

Aprobarea de catre consiliul FMI a unui nou acord poate facilitafinantarea pe piata privata, chiar daca Romania nu utilizeazafondurile disponibile, intrucat arata investitorilor ca statul estepe calea cea buna, a declarat seful misiunii FMI de evaluare aacordului stand-by, Jeffrey Franks, citat de Mediafax.

"Romania va decide daca vrea sau nu un nou acord cu FMI. Noi nuvom impune un acord. Ar trebui sa-l intrebati pe presedinteleBasescu ce crede. In multe cazuri, statele cred ca a avea aprobareadin partea FMI, a trece prin revizuiri din partea expertilor, arataca sunt pe calea buna si se fac schimbarile cerute", a spus Franksin emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzataduminica de ProTV.

El a explicat ca obtinerea unei aprobari din partea consiliuluiFMI poate facilita finantarea pe piata privata, pentru ca multebanci de investitii si investitori in obligatiuni analizeaza siobserva ca acordul cu FMI este pe drumul cel bun si "spun da pentruo anumita tara".

"Chiar daca nu utilizati banii FMI pentru finantareadeficitului, imprumuturile pot fi mai ieftine daca ai un program cuFMI, (...) care spune investitorilor ca FMI este acolo", acontinuat Franks. Mai multe despre declaratiile facute de oficialulFMI in cadrul emisiunii "Dupa 20 de ani", difuzata la postulde televiziune Pro TV, cititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels