ZF 24

Juncker: Franta nu trebuie sa respinga o oferta amicala de preluare a Soc Gen

31.01.2008, 16:16 13

Franta nu trebuie sa respinga o oferta de preluare din partea unei companii straine, cu conditia ca propunerea sa fie amicala si nu ostila, a declarat, joi, presedintele Eurogrup, Jean-Claude Juncker, citat de AFP.

"De ce sa refuzi o propunere amicala, benefica din punct de vedere economic? Doar pentru ca nu este din partea unei companii franceze?", s-a intrebat Juncker la postul de radio Europe 1, adaugand ca o astfel de atitudine "nu mai face parte din timpurile noastre".

Avertismentul CE a venit dupa ce premierul francez Francois Fillon a declarat, marti, ca guvernul se va asigura ca Societe Generale va ramane o mare banca franceza.

In ceea ce priveste problemele cu care se confrunta Societe Generale in urma pierderilor de 4,9 miliarde de euro inregistrate dupa tranzactiile neautorizate efectuate de un trader, Juncker s-a declarat uimit de explicatia data de conducerea bancii.

"In viitor, trebuie sa se concentreze pe imbunatatirea sistemelor de supraveghere", a spus presedintele Eurogroup, organizatie care reuneste ministrii de Finante din din zona euro.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO