Kaufland demarează un program pentru atragerea înapoi în ţară a românilor cu studii în străinătate

21 ian 2016 Autor: Cristina Rosca

Retailerul german Kaufland, liderul pieţei locale, a demarat împreună cu Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) un program pentru a-i atrage înapoi în ţară pe cei care şi-au realizat studiile peste hotare.

Astfel, Kaufland România se alătură eforturilor LSRS urmărind două obiective strategice esenţiale: încurajarea şi informarea cu privire la oportunităţile de studiu în străinătate şi, mai ales, încurajarea şi facilitarea întoarcerii acasă sau spre casă a celor mai buni studenţi români din diaspora”, spun oficialii Kaufland.

Retailerul german şi LSRS vor pune bazele unui proiect - Fondul pentru Excelenţă în Străinătate (FES)/Fondul Educaţional Românesc (FER) - care îşi propune să ofere prima rundă de burse de studiu, tinerilor talentaţi în anul 2016.
„Proiectul are ca obiectiv finanţarea studiilor în străinătate unor tineri de excepţie, cu condiţia reîntoarcerii în România după terminarea acestora şi angajarea în cadrul companiilor şi instituţiilor finanţatoare. Acest proiect - urmează modelul de succes al unor proiecte asemănătoare derulate de către mediile privat şi public din ţările dezvoltate.”

Kaufland este prezent în România de zece ani cu un număr de 107 magazine deschise şi

peste 15.000 de angajaţi. Nemţii se implică în acest proiect în condiţiile în care va continua dezvoltarea şi va avea nevoie de angajaţi noi. Nemţii sunt liderul comerţului local cu afaceri ce merg spre 2 mld. euro.

 
Cuvinte cheie:
kaufland
, strainatate
, studiu
, romani
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide