ZF 24

Kazahstanul nu va modifica contractul de exploatare a zacamantului Kasagan

09.10.2007, 10:34 9

Kazahstanul nu va modifica termenii contractului prin care un consortiu condus de grupul Eni exploateaza zacamantul petrolier Kasagan, a declarat ieri presedintele kazah Nursultan Nazarbaiev, dupa convorbirile avute cu premierul italian Romano Prodi, transmite Reuters.

El a avertizat insa ca daca investitorii incalca prevederile contractuale, Kazahstanul isi rezerva dreptul sa ia masuri in conformitate cu legislatia tarii.

Autoritatile din Kazahstan au avertizat ca ar putea inlatura Eni de la conducerea consortiului care exploateaza zacamantul de petrol Kasagan, cel mai mare descoperit la nivel mondial in ultimele trei decenii, ca urmare a cresterii ridicate a costurilor si a amanarii lansarii productiei.

Directorul general al Eni, Paolo Scaroni, a declarat ca termenul oficial de finalizare a negocierilor este 22 octombrie, dar ca acesta poate fi prelungit, iar un acord ar putea fi incheiat pana la sfarsitul anului.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO