ZF 24

Kenneth Spiteri, noul lider pe audit al PwC România

Kenneth Spiteri, noul lider pe audit al PwC România

Autor: Claudia Medrega

12.06.2014, 00:03 790

Olga Grygier-Siddons va de­ve­ni de la 1 iulie noul CEO al companiei de audit şi consultanţă PwC în regiunea Europa Centrală şi de Est (CEE), iar în România Kenneth Spiteri va fi noul lider al departamentului de audit. Noul centru regional al PwC va fi la Varşovia.

Olga Grygier-Siddons îl înlocuieşte pe Mike Kubena, care a avut două man­da­te de patru ani, numărul maxim de man­date permise de statutul firmei. Ea a fost aleasă de partenerii PwC din regiu­ne şi va deveni prima femeie şi, totodată, pri­mul nativ din regiune care va ocupa această funcţie. Olga Grygier-Siddons s-a alăturat PwC în 1991 şi a fost numită managing partner al PwC Polonia în 2009. Sub conducerea ei, firma din Polonia şi-a majorat veniturile cu 30%.

În România, Kenneth Spiteri va deveni începând cu 1 iulie 2014 noul lider al departamentului de audit, după pensionarea lui John Webster. Spiteri s-a alăturat firmei în urmă cu 21 de ani şi a devenit partener în 2008. El s-a mutat din Malta în România în 1998. El este partener responsabil de sectorul auto, farmaceutic şi FMCG, îndeosebi pentru companiile multinaţionale, dar de-a lungul timpului a lucrat şi pentru multe companii antreprenoriale româneşti şi companii cu capital de stat. În ultimii ani, Kenneth Spiteri a fost responsabil de coordonarea activităţii de resurse umane în toată Europa Centrală şi de Est şi de managementul riscului în Europa de Sud-Est.

De asemenea, începând cu 1 iulie 2014 au fost promovaţi trei noi parteneri în cadrul PwC România, respectiv Francesca Postolache, Diana Coroabă şi Monica Biota.

Reţeaua de firme PwC din Europa Centrală şi de Est are 8000 de angajaţi în 52 de birouri din 29 de ţări din întreaga regiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO