ZF 24

KPMG: Bancile nu au invatat nimic de pe urma crizei

16.01.2009, 16:00 11

Caderea inregistrata pe pietele financiare din intreaga lume nu pare sa fi afectat psihologia bancilor legata de gestionarea riscurilor, arata un studiu al KPMG International realizat de The Economist Intelligence Unit (EIU).

Conform studiului, care urmareste sa analizeze deficientele aparente ale managementului de risc, 90% din cei 400 de membri ai personalului executiv ai bancilor participante au efectuat sau planifica efectuarea unei analize a modului in care isi gestioneaza riscurile. Totusi, doar 42% din respondenti au realizat sau planifica realizarea unor schimbari radicale a proceselor de management al riscului.

"Instituţiile financiare romanesti nu au avut o expunere directa semnificativa la criza creditelor sub-prime deoarece piata locala este inca dominata de produse bancare traditionale si supravegherea in domeniul bancar este stricta. Cu toate acestea, vor trebui sa adreseze efectele secundare care au fost simtite de clientii lor, incluzand cresterea costurilor de finantare, volatilitatea ratelor de schimb si diminuarea cererii in anumite domenii ale economiei", a declarat intr-un comunicat Serban Toader, Senior Partner la KPMG Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO