ZF 24

L'Automobile: Dacia SUV se va numi Dacia Kanjara - Fotografii noi cu modelul in teste

L'Automobile: Dacia SUV se va numi Dacia Kanjara
21.07.2009, 16:32 39

Francezii de la revista L'Automobile afirma pe site-ul oficial ca viitorul SUV al Dacia, care urmeaza a fi lansat pe piata europeana in prima parte a anului viitor se va numi Kanjara si va fi bazata pe platforma tehnica a lui Nissan Qashqai - fiind astfel primul model Dacia din "era Renault" care nu va mai fi proiectat pe platforma "Logan".

Noul model va avea pe langa versiunile deja anuntate de Francois Fourmont, directorul general al companiei, cu tractiune pe doua si patru roti, atat una cu 5 locuri cat si una cu sapte - Kanjara+2, dupa modelul lui Nissan Qashqai. Versiunea cu 7 locuri va fi cu 20 cm mai lunga decat cea standard, ajungand la 4,7 metri.Pretul versiunii de top va ajunge la aproape 18.000 de euro in Franta, fiind astfel cel mai ieftin SUV cu sapte locuri.

In ceea priveste motorizarile cei de la L'Automobile spun ca noul Kanjara va fi disponibil cu doua motoare pe benzina, de 1,6 litri 110 CP si 2,0 litri 140 CP si doua dieseluri, de 1,9 litri dCi 130 CP si 1,6 litri dCi de 110 CP.Cel mai probabil Dacia Kanjara va fi lansata in cadrul Salonului Auto de la Geneva din primavara anului viitor, la un an distanta dupa Sandero Stepway, primul crossover din istoria Dacia.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO