ZF 24

Lasselseberger a inchis fabrica Cesarom din Bucuresti si a disponibilizat 300 de angajati

14.07.2009, 13:24 963

Grupul austriac Lasselsberger, cel mai mare producator de placi ceramice (gresie si faianta) de pe piata locala, a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 150 mil. lei, in scadere cu circa 30% fata de anul precedent, din cauza renuntarii la doi dintre cei mai mari distribuitori – Delta Distribution din Bucuresti si Tiger Amira din Oradea-, precum si din cauza scaderii consumului.

Grupul a inchis unitatea de productie pe care o opera in Bucuresti si unde lucrau peste 300 de persoane, urmand sa relocheze o parte din echipamente la cealalta fabrica, de la Cluj-Napoca, a grupului austriac.

“Fabrica este inchisa de luna trecuta, ca urmare a scaderii pietei. Nimeni nu a dorit acest lucru”, a declarat Eduard Macarescu, directorul comercial al Lasselsberger Romania, una dintre cele doua companii controlate de grupul austriac in Romania, alaturi de Sanex Cluj-Napoca. Linia de productie (fosta Cesarom) functiona in cadrul fabricii pe care Lasselsberger a vandut-o grupului spaniol Roca in 2006.

Austriecii estimeaza ca piata de profil ar putea sa-si revina pe crestere abia in 2011-2012. “Pentru anul acesta estimam ca vom mentine acelasi nivel al cifrei de afaceri, pentru ca am intrat pe segmentul do-it-yourself, pe care nu eram prezenti, si ne vom extinde cu activitati de export in tarile din regiune, precum Bulgaria, Grecia, Serbia si Macedonia”, spune Macarescu. Compania estimeaza ca piata de placi ceramice va scadea anul acesta cu 20-25%, pana la circa 30 milioane de metri patrati, echivalentul a 900 mil. lei (215 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO