ZF 24

Le Monde: Carrefour se retrage de pe pietele din America de Sud

07.10.2009, 18:41 35

Retailerul francez Carrefour se gandeste "serios" sa vandamagazinele pe care le detine in Brazilia, Argentina si Columbia,conform publicatiei franceze Le Monde. Grupul francez ar puteavinde aceste magazine retailerului american Wal-Mart.

"Problema nu este transata, dar vanzarea din America latina esteanalizata. Proiectul este intr-un stadiu avansat, cei de aici(Carrefour) primind doua oferte", anunta cotidianul francez citando sursa "apropiata situatiei".

La finele lunii trecute, aceeasi publicatie anunta ca grupulfrancez s-ar putea retrage din Asia, sub presiunea actionarilorColony Capital si Bernard Arnault.

Conform cotidianului, una dintre oferte a fost facuta de grupulamerican Wal-Mart. Totusi, conform publicatiei, Carrefour refuza"ideea unei retrageri in bloc de pe pietele emergente", "pentru caactionari considera ca aceasta va da impresia unei dezintegrari agrupului".

Carrefour a refuzat sa comenteze informatiile aparute in ziarulfrancez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO